Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/bcool.dk/public_html/wp-content/plugins/easygravatars/easygravatars.php on line 14
Søgemaskineekspert Martin Østergaard - Lidt omkring en søgemaskineekspert at Martin Østergaard's blog

Søgemaskineekspert

 

Hvad laver en søgemaskineekspert?

En søgemaskineekspert primære arbejde er at få websites op at ligge godt i søgemaskinerne. Ved at ligge godt i søgemaskiner, er der langt større chance for at skabe salg, omtale, reklame osv. Markedet indenfor online markedsføring har aldrig været større, og der ryger flere penge i det end nogensinde. Dog er der stadig virksomheder, som ser bort fra dette marked, og ja…synd for dem, de ved ikke hvad de går glip af før deres konkurrenter har overhalet dem med flere omgange. Den primære søgemaskine i verden er Google som er et udgangspunkt alle burde tage fat i. Flere har dog tendenser til at se bort fra f.eks. MSN, Yahoo, Jubii osv. hvilket er meget dumt. Selvom Google står for langt den største mængde af trafik, er de andre søgemaskiner der stadig, og de står også for trafik som man ikke burde se bort fra. Hvorfor “kun” se på 80-90% af markedet, når man kan se på alle 100%?

Hvordan jeg kom ind på markedet som søgemaskineekspert.

Jeg er uddannet multimediedesigner og dertil skulle der skrives speciale. Jeg blev foreslået af min lærer at skrive omkring søgemaskiner hvordan man optimerer sider til disse, da han på dette tidspunkt gik utroligt meget op heri. Søgemaskineoptimering sagde mig på dette tidspunkt ikke så meget, men i mangel på et bedre emne gik jeg dog med til det. Havde 2 måneder til specialet og efter at kigget mig omkring efter materiale, var jeg hurtigt igang med at skrive. Og så var jeg hooked… Havde på dette tidspunkt dette domæne, som selvfølgeligt skulle bruges til tests, og efter at have læst en del omkring emnet og implementeret det på mit website, var bcool.dk nu nr. 1 på flere af mine søgeord på dette tidspunkt. En stor succes, og kæmpe bekræftelse i at man har forstået sit emne og er istand til at udvikle det sådan det giver pote.

Dette er nu efterhånden 4 år siden, og jeg har ikke lavet andet siden, og kunne ikke forestille mig at arbejde med andet. Det er et nørdet nok emne til at man kan begrave flere dage her i, og et emne i udvikling hvor at 1 dag væk fra computeren er nok til at sætte dig håbløst bagud. Der sker hele tiden noget, og hvem ønsker ikke at arbejde i sådan et miljø?